daftar kelahiran

Assalamualaikum.. Sy nak tnye cara daftar kelahiran baby yg umu 6 bln dn tiada dokumen kesihatan n pengesahan kelahiran(lahir di rumah).. ssorg bermurah hati nk beri sy anak die sblm die balik indon..mohon bantuan..

1 Balas

Rumit. Kena bawa saksi kelahiran ke JPN. Kalau ada kenal rapat dgn org klinik, boleh minta buatkan kad klinik.

5y ago

Syarat utk buat sijil kelahiran anak kat jpn makin ketat. Kena ada buku pink & surat nikah. Kalau xda kena bawa saksi yang nampak baby semasa dilahirkan. Boleh rujuk JPN utk maklumat lanjut.