Assalamualaikum..selamat ptg mommies..sy nk tny ada x mommies dlm ni yg xboleh minum air kosong mcm sy? Ade effect x? Sy cuma boleh minum air manis yg ade perisa je..n lagi 1 urine sy ada sangkut protien..bahaya x pd baby? N ape solutiony? Utk pngtahuan mommies sy baru 11minggu..tenkiu ☺️☺️☺️#ingintahu

9 Balas

sama ..padahal sblm prgnant boleh ja abiskan 2l air sehari. skrg kalau minum air .. rasa semua isi perut nak join keluar.. pernah jga sy muntah air ja...tp kalau minum air suam... boleh pulak.. cuma xbole bnyk... last² mmg muntah jga. sbb kurang minum air...bibir sentiasa kering..huhu

Saya takleh minum air putih gak. Minum je muntah. Last last saya kemam ais batu 😂 buat bagi ada air je pon jadilah. Kadang saya bancuh sunquick kosong tanpa gula bagi berasa je

9mo ago

sama la..😁😁..sjk preggy ni sy suke kemam ais sis..skg ni sy hiris lemon je ltk dalam air masak..kalau x mmg xley minum lngsung..rasa payau je air tu nnt

sama la sis .minum air ksong je trus muntah . tekak nk yg manis² je..tp sy paksa minum jgk air ksong walapun rsa seksa. alhamdulillah now alahan berkurang & boleh mium air ksong dh

waalaikumsalam...sama laa ..sy kalau minum air kosong mmg muntah balik .. kdg2 sy mnum air kosong dulu pastu mnum air manis sikit bgi hilangkan rasa loya

Ye minum mineral water.. Sbb rs xsama.. Sy klau xde mineral water xleh minum air yg kt rumah tu.. Mudah2an nnti ok la tu.. InshaAllah.. Amiin..

saya langsung takleh minum air masak ke , air mineral ke . confirm muntah teruk . kalau muntah terus lembik ye 🥹🤢

Paksa je minum air putih .. sy pun macam tu jg tp bila fikir tentang kesihatan diri dan baby sy paksa je minum air ..

Try letak lemon/limau sikit je, bagi ada bau and rasa payau hilang. Inshaallah boleh minum.

try evian/spritzer sejukkan dlm peti..