Bacaan sel darah putih 14.5, pregnant 25 minggu. Normal ka bacaan sel darah putih tu?

Minta pandangan ibu2 yang mengandung, normal tak bacaan sel darah putih tu?

4 Balas

Taktau la sis, tadi saya ada tgok kat kertas ujian darah yg kita buat checkup tiap2 bulan tu kan, dia ada tulis range untuk white hemoglobin dari 4.0 - 11.0 tapi saya punya pon lebih jgk 11.4 pling tinggi setakat ni kandungan 33 weeks 1 days🥰 rasanya takde masalah kot kan kalau lebih, sbb skrg ni yg penting sel darah merah je kan, hihi maaf saya pon tak berapa pasti😅

Sy punye 15.4..yg normal 11..doktor ckp ade infection..dia ade tanye psl kencing x lawas,demam,atau masalah keputihan yg teruk ke..n HB Sy pun low..jd Sy kne bykkan makan bayam n so ever..utk sel darah putih dia suh Sy makan antibiotic...Sy 36 weeks skrg

7mo ago

sme mcm sy sis drah putih tingi 18 .. xde ape2 simptom pn .. dh msuk 34 minggu drh putih stil tinggi .. skrg sis cmne da ok ke .. atau msih tingi lg dara putih tuh

Hb sekarang berapa? Slalu klu darah putih tinggi, darah merah jd kurang.

Aminah