Tekak Luka

Hi.. Assalamualaikum.. Saya mengalami muntah2 yg teruk utk 1st trimester. Dan harini tekak saya luka @ berdarah semasa muntah tadi. Ada yang pernah lalui perkara yang sama? Saya nk tau ubat & pemakanan yang baik utk hilangkn luka ditekak. Sbb saya xboleh nk telan air liur pn sekarang, sgt2 sakit..

1 Balas

Kalau muntah jangan terlalu teran, kalau boleh tahan muntah... Try dapatkan ubat tahan muntah yang boleh dimakan time pregnancy... Kadang2 sebab kita paksa mungah, tu yang luka dari dalam...