Pilihan folic acid

Assalamualaikum, saya ingin bertanya fungsi folic acid dan adakah ia sesuai diamalkan bagi wanita yang berkahwin? Pilihan folic acid manakah yang sesuai dan mudah dapat di farmasi? Terima kasih.

2 Balas

Acid folid jenama apa2 pon sama je fungsi dia. Beza harga sebab jenama. Tapi tuk mereka yg rancang hamil cari acid folid 400mcg sbb dos tu sesuai tuk org yg rancang. Bagi yg da prgnt seelok cari yg 500mcg. Baru cukup vit tuk baby. Fungsi dia lebih pada elak ank ccat, tmbuh ketumbuhan di tulang belakang & banyak lagi boleh la cari info yg lebih psal acid folid kt artikel dlm apps ni atau cari di butang search kt atas belah kanan apps ni.

kat farmasi bnyk pilihan sis.. nanti tanye ahli farmasi tu.. boleh amalkan polid acid tu...

5y ago

sama2... semoga cepat dpt rezeki baby yee... n semoga dipermudahkan...