Pergerakan baby

Assalamualaikum..normal ke 27 mnggu..baby kurng aktif kt dlm perut..sbb sblom ni..aktif je mcm biasa..

1 Balas

jika kurang 10 tendangan...puan kena pergi ke hsptl kadar segera... selepas dh cuba letak ais dkt perut...bby tak respon..atau gerak..dh try minum air sjuk pun sm...even touch perut pun xde rs pape...jd kena g hsptl kadar segera tuk dptkn rwtan dan pantauan dr doc n nurse..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

nsib cpt² trus prgi...scan bby kt dlm kecik dri saiz asal,air ktuban kurng ad dlm 2 mcm tu je..skrng dlm pntauan dktor sbb tkot trun drh atau air ktuban pecah rsiko untk bby 50-50