Ragam pregnant

Assalamualaikum..nak tanya..cmna nak elakkan diri dari malas dari semua keje rumah,hias diri..ada ke yg time pregnnt cmni?😭😭😭😭 .da banyak kali muhasabah diri,still jugak malas tu ada.. #firstbaby

50 Balas

Sama lahh kita, cuba dan cuba utk rajin.. Tapi malas dya lain mcm.. Tambah dengan air liur yg bertakung saja

malas bersiap tu off course sis... mlas wt keja tpksa cuba sikit2 sbb kita keja sis..penat sgtt dduk2 dlu..

Ya Allah samalah sy pon jadi malas keje nk tido je . Mlm susah nk tido siang keja ngntok je 😅

Ada ke ibu2 dkt sini kandungan dh masuk 20 minggu start keluar keputihan .

4y ago

normal perubahan hormon tu , saya 28weeks 2days pun cam tu banyak lagi

izin saya share..puan boleh amalkan doa ni selepas tiap kali lepas solat..inshaallah

sy trimester yg ke 3 ni bru rase malas...klau trimester ke2 dan pertama rajin je...

waalaikumsalam.. mls tak pe jgn benci nk buat kj umh... biasa la kdg mls kdg rajin

samalah kita.. #firstbaby jugak. cuma rajin memasak je. tu pun sekali sehari.

sama la..sy malas yg teramat..asyik nak tido je..kerja rmh kdg buat kdng x buat..

hai mummy .. nak tanye laa 2-3 nie daa bape minggi erk .. keliru laa 😅

4y ago

Mungkin 3 minggu lebih kot. Sbb saya time 3 minggu pregnant result keluar mcm tu. Tp pegi scan terlalu awal nak nampak baby haha. Anyway tahniah ❤️❤️❤️