SEMBELIT

Assalamualaikum..Nak tanya mommy² yg dah berpengalaman..Sya dah 11minggu 1hari pregnant tapi sembelit je..Ada petua ke supaya tak sembelit time preggy?

20 Balas

Saya makan pisang , eh tapi kan saye mmg jenis dubur kecik , setiap kali buang air besar before preggy pun even tak sembelit mmg tak bole keluar , sampai luka2 darahhhh taw .. pegi check up bkn buasir , mmg luka tepi2 dubur tu .. so doc mmg saran kan sayeee memasukkan air paip bit by bit .. untuk senang najis keluar. so sembelit pun skg sayeee tak kisah sngt skg hehe hehe sekian. 😅

4y ago

ye , memasukkan air paip ke dalam , untuk senang najis keluar ..