uri bawah

Assalamualaikum..nak tanya mommy2 dlm ni ada x yg ada mslh uri dok kat bawah..sy risau ni..!doc dah scan doc ckp nti tgk dlm 35week dia akan naik dok di atas.. #29weeks

4 Balas

Pernah, placenta previa namanya. Saya masa kena tu memang rasa sedih sebab dr kata kalau tak naik jugak kena c-sect..tapi alhamdulillah sebelum bersalin tu dia naik balik. Saya bykkn doa, sujud lama2 dlm 5 min mcm tu atas katil. Jln pelan2, tak naik/turun tangga langsung. Pujuk baby dlm kandungan, pujuk uri tu naik. Ni bidan urut saya yg pesan & saya try. Alhamdulillah ada rezeki utk normal. InshaaAllah, ada masa lagi utk usahakan 😊

5y ago

38 weeks. Alhamdulillah everything went well. Bertarung 9 jam juga tapi the pain was worth it..my babyboy was 2.9kg, sihat alhamdulillah.

Sy🙋..pp type 3.. bersalin ms 34wik... Czer.. bby berat 2.1kg.. lahir ms 4/6 ..17hri bby kne duk nicu sbb prem la ni alhmdulillah bby umo 3bln.. biasa klu uri bwh..doc akn buat ecv dlu sblm bersalin... Mg d pmudahkn segalanya..aamiin

5y ago

Mudah2an..amin..t.ksh

Salam sis... jangan risau sebab masih awal lagi baby masih dok pusing2 kat dlm tu... In Shaa Allah bila dah 32 weeks tu baby akn berada dikedudukan yang betul...😉😉😉

5y ago

Insyaallah..amin

Tunggu next scan la sis. Try jgn angkat berat2 sangat takut bleeding. And jgn lah urut ya sis, risau ada masalah lain unless dgn kebenaran doktor.

5y ago

Tulah..nurse ada pesan camtu..hrap2 ok la next scan n xda apa2 mslh lain la..