Bolehkah ibu hamil cuci pusat?

Assalamualaikum..maaf sekiranya soalan saya ni macam soalan yang kelakar atau yang simple pon nak ditanya 🤭🤣 maklum la anak first jadi saya macam risau2 nak buat itu ini ☺️ Tapi saya nak tahu..boleh kah kita cuci pusat kita yang tengah hamil?ada gangguan ke dengan baby kt dalam kalau kita cuci pusat kita? Saya dah 4x cuci sepanjang mengandung 4 bulan ni, tapi baru nak tanya2 dekat sini 🤭 Saya cuci selalu guna air bersih saje..cuci guna cotton bud, korek2 sikit cuci tapi tak korek dalam2. Sebabnya kat dalam pusat tu ada kekotoran 🤭 Tak apa ke saya cuci macam gitu?😊 Terima kasih 😊 #ingintahu #firstbaby

1 Balas

Hehe takde masalah punn. Sental je semua bagi bersih kat mana mana pun bahagian badan ni. Nak sental pakai scrub pun takde masalah. Baby dalam rahim takde effect pape punn

2y ago

ok baik..lega saya tngok hehe..terima kasih respond...😍😘