kira gerakkan

Assalamualaikum..maaf nak tnye kalau baby mengeras dikira dlm gerakkan baby juga ke?? Semalam checkup lupa nk tnye misi..? #anakpertama #duebulanapril #mohonjangankecam

2 Balas

Kalau keras selalu better check dlu, sis dh mkn ke, dh minum air ke, dh buang air ke. Baby mengeras or tak aktif selalu ni dia stress. Better consult doktor okay. Mcm sye, kalau sye tak buang air, baby sye mengeras. Stress dia dlm tu penuh ruang dia duduk huhu. Tapi kalau mengeras, mmg tak kira pergerakan dia. Dia gerak baru kira.

4y ago

Dh mkn still mengeras juga.....tapi now baru rasa dia aktif balik...maybe dia strees mcm sis ckp kut😁

Klu mengeras je tanpa ada gerak selalu sy x kira. Sy hanya kira gerakan yg btl2 kuat.

4y ago

Oo yeke...mmg mengeras xde gerak pun...tapi kerap mengerasnya tu...sbb saya baru 30 week