Kandugan tak jadi🥺

Assalamualaikum...ibu2 semua... Maaf nak Tanya,pengalaman pertama kandugan tdk membesar,Dan doktor beri tahu baby tdk membesar Dan tdk mempunyai degupan jantung.. jdi disini ape yg sya perlu buat,saya tidak ade rase sakit perut atau mengalami pendarahan... Doktor buat apoiment dgn doktor pakar dn sya baru tahu..bertemu doktor pakar pada 20.4 maksut ye bulan depan... Tak bahaya ke utk sya sbnrye menunggu sehingga bulan depan dgn keadaan janin masih didlama rahim🥺#ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

4 Balas

Saya tahun 2019 bulan 12 kena cuci kandungan sebab kandungan tak membesar (MOLAR PREGNANCY). Waktu tu 14week scan tapi kandungan 8week. Jauh sangat ukurannya. Lepas jumpa klinik kesihatan untuk checkup. Doc refer saya ke hosp untuk jumpa doc pakar. Untuk pastikan sama ada kandungan anggur atau bukan. Time tu juga saya terus ke hosp. Doc sahkan kandungan anggur (MOLAR PREGNANCY). Kena cuci juga. After cuci doc suruh jarakkan paling kejap 6 bulan paling lama 1 tahun untuk elakkan kandungan anggur berulang. Moga urusan awak dipermudahkan ya. Banyakkan berdoa ya.

2y ago

Terima kasih awak🥺

lebih kurg cm sye.. sye tak pegi check smpai sye tggu appointmeng kk buku pink..alhamdulillah dlm scan, bby membesar tanpa sedar dan dpt dgr denyutan slps semakin membesar.. bawa bersabar, bykkn berdoa..insyallah

2y ago

xpa sis..sya dktr bg tggu 2mnggu.lps tu pakar plk bg tarikh lg 2mnggu..total 4mnggu(sbulan jgk) ..drh kluar sikit2 koko rsa cm sgugut mnja..msa admit ward..dktr msok ubat bwah(induce) dok sejam bru krem prt..bru kluar drh..pstu ketul2 isi..kluar bby..dktr kata bilik operate msin full.so sy ambik kpstn trik uri tnpa bius..sakit mmg sakit..lps kluar uri..ok dh xsakit dh..cuma drh byk..ngilu2 kt rhim..pkai pad bsr2..sya ggur bln 12/2021

Tgu shj smpai date appt. Meanwhile klu ada bleeding + cramp pergi terus ke emergency. Dktr bg masa tu utk dia turun sndri.

2y ago

baik terima kasih🙂

tunggu sampai date appt lah, contah dlm masa terdekat ni ada darah turun, terus pegi klinik n dorang cuci terus

2y ago

baik 🙂 terima kasih ye...