Badan baby panas selepas injection 2bln

Assalamualaikum/hai Siapa yg ada masalah payudara ada ketulan, sy ada ketulan keras pada bahagian kiri, ketulan tu ada dari bby lahir hingga skrg 3bulan lebih.saya dah pergi check ke klinik kesihatan..doktor kata itu ketulan susu tersumbat..dia suruh kerap pump dan tuam.sy dah cuba pump n tuam tp masih sama..ketulan besar 4cm masih xberubah..klu ada sesiapa yg ada mslh MCM saya blh share MCM mana buat?

2 Balas

Boleh cari cara urutan untuk kurangkan bengkak susu. Atau boleh cari tukang urut utk surutkan bengkak tersebut. Puan juga boleh cuba tuam menggunakan botol air yang diisi air suam (panas sedikit). Roll kan ke atas payudara menuju ke arah puting. Sampai ke puting make sure ada susu yang keluar.

cari tukang urut yg pandai urut susu