Injek perancng

Assalamualaikum Bunda ada tak dsni yg pakai perancang injek 3 bulan ? Bulan pertama haid tapi bulan ke 2 tak sampai skrng , takut pula nanti kalo mengandung lg Baby baru umur 4 bulan #bantusharing #ingintahu #seriusnanya

11 Balas

saya pun cucuk depo ambik selama 2 tahun. 1 tahun tu period memang tak teratur, masuk ke 2 tahun period tak keluar langsung. kerap sakit kepala dan berat badan pun makin naik jugalah so saya stop cucuk 2 tahun..nak tunggu dtg period pun kena ambik masa jugalah 4 ke 5 bulan mcmtu

sy cucuk depo 2 bln period. tukar ubat.seminggu kering lps tu period balik. nurse cadangkan klau ubat xsesuai kena pkai iucd. hemm terpksa merancang sendiri lh klau mcm tu.

pakai depo tiap2 bulan kalau boleh check je. sbb tak 100% selamat pun. saya tiap2 bulan check upt. tp dah tak tahan sbb kacau hormon kacau emosi kacau kepala kacau badan

waalaikummussalam.. saya cucuk depo ganggu period.. sampai sakit kple teruk.. susu tros stop.. lepas tu sy tuka mkn ubat smpai umur anak 2 tahun..

saya amik depo jugk ni dah nk setahun x period 😄 insha'Allah normal sbb bila tany nurse dia kata memang mcm tu akn ganggu sikit hormon.

Tak try pil perancang ke sis? Injection mmg doc btau sy akan kacau period cycle. Doc sajes sy mkn pil perancang. Alhamdulillah

saya pernah sis..memnag period tak teratur lepastu berat badan naik mendadak. 2kali je inject lpastu xnak dah.

normal sis.. saya lepas inject trus period tk teratus bulan ni dtg bulan depan tk dtg period

Saya yg da lma stop pun dah dkt setahun lebih xmai piyed...

terima kasih bunda dah bg penjelasan