tips wean off

Assalamualaikum.boleh bagi tips macam mana nk cerai susu badan anak 2 tahun?

2 Balas

Sy mase nk stopkan anak susu bdn sy akan bgtau dia hari2 yg dia da besar, susu baby punya n kalau dia nak tido sy xakan baring sblh dia nanti dia nak ngempeng.. Sy duduk je tepuk2 dia smbil kasi dia minum susu fm.. Bile dia nk susu bdn je sy laju je ckp dgn dia "mami buat susu botol ye".. Kalau nak stop hari tu. Stopkan terus kalau dia nggis pon xboleh kasi susu bdn.. Kalau kasi je nanti dia akan nggis everytime nak susu bdn..alhamdulilah dua2 anak sy berjaya stop tanpa bnyak drama 😂 and scara natural..sy xde sapu ape2 pon kat breast..

sy belum ceraikan susu anak lg . 🤗