Baby 6 bulan

Assalamualaikum. yg ada baby 6 bulan, apa aktiviti yg korg buat dengan baby ye kat rumah? Baby dah bosan dgn mainan dia. Sy ada buat tummy time dgn dia juga, ajar dia duduk, berdiri, jalan. Selain tu apa aktiviti lg ye utk baby? Nampak baby bosan kt rumah. Sy pun termenung je kdg tak tau nak main apa dgn dia dah. Nak minta husband bawa keluar memang taklah, kena gaduh dulu baru nak bawa anak bini keluar. Penat. Kdg dah gaduh, tak jadi pula jalan. ☺️

2 Balas

blh je ptg2 sis bwk die g taman area rumah. tak semestinya kne keluar jalan2. main cak2 dgn dia ke.

- Story telling - Peek a boo - montessori toy