Baby Kembung Perut

Assalamualaikum wbt akk ibu2 semua... Saya nak tanya, ada tak apa2 petua atau apa shj cara utk hilangkan kembung perut anak... Terima kasih ibu2 semua.... ?

5 Balas

Kalau saya, lepas mandi je suka buat urutan i love you kpd Baby. Selain dpt membantu melancarkan dan melembutkan najis, dlm masa yg sama, blh mengeluarkan Angin. Minyak baby pun membantu. Minyak telon , Baby oil dan sebagainya (blh tgk yg mna sesuai)

4y ago

Heheh 👍🏽👍🏽👍🏽 no problem 💜💜

Kalau saya tiap kali selepas mandi mesti tuam dekat perut and tapak kaki. Then urut2 perut, buat kayuh basikal. Urut belakang badan. Jadikan rutin. In Shaa Allah, nak kembung perut lagi. Good luck mummy

4y ago

Sy xpernah tuam kat kaki... InsyaAllah lps ni blh tuam kat kaki juga selain dr perut baby... Kayuh basikal tu alhamdulillah sy buat juga... InsyaAllah sy cuba urut lama sikit kali ni.. Mudah-mudahan dpt kurangkn kembung perut baby... Tq so much awk 🥰💕

Saya guna minyak mestika bayini ...elok dan x panas jika terlebih tuang....kalau minyak yuyi,kompem dah panas..

4y ago

Wc ...

Urut dgn minyak telon n bole jg bg gripe water.

4y ago

Kalau mcm tu blh lah pergi beli bsk... Tq tau awk... 🥰💕

Anak brp umor sis..?

4y ago

InsyaAllah... Tq awk... Tp pakai yuyi pun boleh kan awk...?