Susu Anmum Materna

Assalamualaikum ♥️ tadi dapat free nie Dari club Anmum.. nak tanyer ade X mom Yang mmg minum Susu nie? Ade Yang Kate,gula die tinggi tuk kandungan? Ke boleh je minum? #week17

Susu Anmum Materna
129 Balas

Ya sis nurse tak bg mnum ni gula tnggi..prnah jgk dpt free dr kdai bby tp tk mnum pun tkut

Sya pun minum yg xdk gula tmbah sedap panas2 minum blh minum kalu sejuk dia ad bau lembu skit

Sy mnum susu nie... Tp bila kna GDM doktor suh stop mnum fresh milk je. Susu ni tggi gula...

Sye ok je minum mse preg dlu. Xde plak kes gula naik. Ikut org yg minum kot. Yg OK, OK la.

Sye pnh mnum..tp berat naik mendadak..huhu..tp tgk gak atz antibodi bdn kte

Ssu ni elok..sy pon minum dri awl pregnent smpai skunk... susu ni pom elok utk IQ beby...

Dulu masa mngndung saya pun mnum anmun materna periksa coklat ,berat baby lahir 2.88kg.

Susu wajib d ambik ke waktu pregnt ? Sy x suka susu so skrg mmg x minum susu pom . Skrg dh 18w

5y ago

Masa peknen anak ke2 sy xleh minum susu tp sy gantikan dengan pill kalsium... beli kt farmasi... susu kaya dengan kalsium dan baik utk tulang.. kalau kekurangan kalsium tu yg kdg² kaki jadi tarik mengkarung.. bukan skrg sis tp di hujung² kehamilan nnti..

Sy minum manis + pekat sangat, kakak sy kata jgn kerap minum sbb takut baby besar.😂

Waalaikumsalam. Say minum anmun sis, alhamdulillah. Tak ada kencing manis ke apa 🤗