cincau

Assalamualaikum sy nak tanya blh kan makan cincau.. Ada sy dgr x blh, ada sy dgr boleh.. Tp dh teringin sgt td, sy dh minum pun cincau ? beli kt tealive.. Boleh kan minum? Maaf ye anak pertama x pasti blh ke x.. Sy bru pregnant 11w3d

7 Balas

Kalau sis minum x rasa apa2 tu maknanya boleh minum la kot.setiap badan x sama.sy masa anak sulung rajin minum air cincau..tapi cincau tu orng kg sy buat sy beli..kalau yg dekat tealive tu sy xpenah beli.😊

Tak pastilah sis.. Kalau teringin sgt mkn sikit je sis .. Kalau was2 takut tak yah mkn.. Sy pun kadang kalau agak2 was2 sy tak mkn kalau teringin betul mkn sikit.. Sis 11w3day sama dgn sy.. Hehhee

Wa'alaikumussalam.. boleh sis, saya minum 1 cawan air cincau ais tu saya habiskan.. alhamdulillah ok je.. kadang2 kita kena rajin baca dri google utk tmbah pengetahuan ibu mengandung.

Tak pasti pula sis. Hari tu sy minum juga. Malam tu Urat2 kat tangan dan leher dah sakit. Mungkin sbb cincau tu makanan sejuk kot.. kalau minum berpada ok je tu

cincau bnyak kebaikan utk ibu mngandung , tp kalau yg dkt tealive tu tak tau pla .. sy slalu mnum cincau letak campur susu sikit .

Boleh je sis cincau dekat tealive tk banyak mana pun just untuk hilangkan kempunan je 😊

Waalaikumussalam, boleh sis 🤗