Gugur 12minggu (17/3/2024)

Assalamualaikum.. sy first time gugur. sy nak tanya ada tak yg cepat lekat lepas gugur? dan ada tak tips bagi subur ? 😁 anak sy 6y & 5y dah x sabar nak baby🥺 #SeriusTanya #bantujawab

10 Balas

saya 2kali gugur first( 12/3) second(20/7)thn 2022 and saya dptkan nasihat doktor pakar.Doktor sruh rest sbb rahim xkuat and selalu amalkan vit c serta jamu untuk membaiki sel badan dan utk subur.3 bln before nk preg pastikan sis tk skip folic asid utk kuatkan janin supaya jantung terbentuk dng sempurna.Now saya berjaya melahirkan seorang puteri pada 3/2/2024.So saya sarankan sis jumpa doktor sbb dia thu apa yg baik utk kita😁

Sy gugur 1/12 (anak first) mengandung semula 28/12 upt positif balik. Skrg dah 16 weeks. Kalau awk gugur hritu , keluar terus seketul tanpa dnc boleh terus ikhtiar, tp klu dnc rest dlu 3 bulan . Apa y saya bt. Sy dan suami amalkan vit d3 blackmores beli d watson. Dan kmi p exercise hiking sama. Enjoy je. Xtau plak lekat semula. Semoga sis dpt penganti baby secepat mungkin. Aamiin

6mo ago

Klu xcuci bole terus ikhtiar

Untuk menjawab soalan awak, bergantung pada tahap kesuburan. Medically, not advisable to get pregnant right after miscarriage. Sebab badan awk nak healing dulu. Tapi apa pun, lepas check up minta nasihat dr ya. Dia blh tau ikut rekod perubatan awk mcm mana next step and bila blh cuba mengandung lagi. Selalunya kalau takde masalah kesihatan, dia pun tak halang

6mo ago

Baikk.. TQ nasihatnya . ❤️

Sya keguguran kandungan 16 week, 25/12/23 Dtg period 2/2- 7/2 Check upt 5/3/ - doulbe line Tak sangka rezeki tu terlalu cepat.. Yg penting jangan stress.. ambik masa utk rehat yg secukupnya… Sya pregnent yg ke 2 nie.. x larat sungguh.. selalu sakit bahagian perut, x boleh berdiri lama.. Semoga ada rezeki awak lagi Sis..

Apa yg sy boleh suggest is cut terus caffeine, jaga portion makan, makan yg sihat2 & kekal aktif. Utk kesihatan dalaman, boleh cuba jus & jamu dari Bonda Rozita. Sy tahun lepas gugur bulan 6, alhamdulillah bulan 7 melekat. Sekarang tgh tunggu masa nk bersalin.. tengok atas badan sendiri jugak ya & nasihat dari doktor

6mo ago

Betul, rezeki Allah semuanya. Alhamdulillah, terima kasih sis.. Doa ahli keluarga pun penting jgk. Sambil2 berbual tu mention minta doakan kita utk hamil lagi. Jgn stress, don’t think too much about it.. Ingatkan suami utk jaga makan jgk & kekal aktif. Jus & jamu Bonda mmg mahal sikit tapi sy haritu tak sempat habiskan 1 botol pun, terus melekat.. asbab jgk lah kot.. sy boleh je nk bagi yg lebihan jus & jamu tu tapi sy dah balik kampung😅😂 okk sis ikhtiar ikut bajet.. insyaAllah sy doakan urusan sis dipermudahkan🕊️🤲🏻

sy ade try 1 jamu Ni Nama queen control ..smggu xskip sy mkn.mggu kedua sy dh positive pregnancy..sy TTC 6tahun..sis Cuba la jamu Ni...die merapat Kan dan hilangkan kputihan..membantu semua masalah dalaman wanita la ..sy Pon xsangka result jamu Ni secepat Ni😅

Sy miscarriage hujung bulan ogos tahun lepas. Sekarang sudah pregnant 8weeks ♥️ Dlu Dr, ckp 2 atau 3 kali datang period sdh boleh merancang balik nak pregnant.

sy gugur bulan 9 taon 2022 . prgnant blek bulan 11 taon yg same . tips nye sy MKN jamu jusfit Bley suburkan balek

6mo ago

wc 🤗

mcm sy bby meninggal dlm kandungan masa 5bulan, alhamdulillah....lps 3bln lekat, sekarang tgu ari

6mo ago

Smoga Allah permudahkan sgala urusan sis 😍

sya prnh ggur taun lps.. lpstu 7 bln lpstu pregnant.. dan slmt bsalin taun ni

6mo ago

Alhamdulillah .. rezeki Allah 😍