Anak reject tidur dlam buaian

Assalamualaikum smua mamy2 nak tanya ade tak anak yg taknak tidur dlam buai? Anak saya dari newborn xprnah ajar buai. Ni dah 4 bulan baru la nak try bagi buai sbab asyik nak dodoi je kat tangan susah nak gerak. Tp bila dah beli blh pula dia nangis melalak bila letak dlam, nyaring giler suara nya tak prnah2 nangis camtu😭 bila letak je nangis mcm kena dera. Trauma nak letak dlam dah. Tu laki kata jual je la murah skit biarpun beli tu harga dkat 300 juga. Ade tak mamy2 yg anak mmg reject xnak tido dlam buai juga? Ingat smua baby akan suka klau buai tp knpa anak saya xnak pulak🤣 Alahaii.. Ke silap saya dah 4 bulan baru nak introduce buai kat dia tu dia mcm culture shock pula. #firstimemom

20 Balas

ank saya pn xpenah tidur dalam buai,Dr bby tidur atas tilam,pernah ajar tidur dalam buai dia menangis sekuat-kuatnya,xpun xkan tidur tapi letak atas tilam xsmpai 10minit tidur biarpun bunyi bising dalam rumah dia xkan jaga Dr tidur.... sekarang anak dh 2tahun

ank sy . umur 1y masuk buai alhamdulillah dia suka masa baby xpernah masuk buai , bagi buai sbb mama tpaksa tinggalkan kat kg sbb nak bekerja dah . but now dia dah duduk kat mama dia balik tak boleh xde buai susah sikit nak tido 😂

Cuba letak masa dia tgh mamai sis. Kalau awk masih nak cuba lah. Sbb buaian ni tools je utk bantu kita. Tapi untuk baby sebenarnya dia nak kita yg peluk hayun dia. Kita mana lah larat kan 😂

7mo ago

Sdah try cara tu juga. Time mamai2 and time sdah tido di tangan masukkan dlam buai auto dia buka mata trus nangis 🤣🤣🤣

bukan better macam tu ke sis? i mean buai banyak kemudaratan dri kebaikan kan? lagi satu if travel takyah susah susah nk bawak or ajar anak pisah buai?

7mo ago

fahammm

Sama anak sy 😂 cuba try tidur kan dekat tgn dlu.. dah betul2 lelap baru transfer buai.. jgn transfer masa baru tidur..nanti dia terjaga balik..

7mo ago

Mommy kena redho la mcm tu 🥲

ye bley jd jgak sis da lmbt introduce buai.. sbb anak sye 2 bln mcm tu da msuk buai... mgkin amek masa sikit utk baby serasi dgn buai tu..

7mo ago

Tu la skrng ni on off letak2 dlam tu biarpun dia akan nangis2 juga. Letak je nangis adui ahahah

ank sye dri lahir smpai usia 4bulan tido dlm buai. lps dri tu da xnk buai da. suka tido sblh baba dy smpai da usia setahun lebih

7mo ago

Untung anak babah🤣 ni anak mak sngat ni😅 nak mak je alahai

Ank sy langsung xnak dlm buaian. Bazir jerr beli Hahahah... Nak jgak tdo bwa ketiak mak nyer.

Baby awk gayat tu msa buai tu hayun2. Cuma biasakn dia dgn kerusi yg enjut dlu.

anak saya pun kalau letak kt buai eh kejap je tido nya