Tambah darah

Assalamualaikum smua . Fiqah nk tnya nie . Fiqah try first ok . Bila Ary ke 7 rse nk mntah mkn bnde nie . Ad ubat lain tak utk tmbh darah 🥺🥺🥺 tk bleh nk tahan tpi syg bila muntah perut kosong nnti . Cian babybu lakkk😭😭😭#ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #firstmom #seriusnanya

Tambah darah
56 Balas

pling sedap maltofer, tp hrga pricy sikit. skotak 30bji dkt rm40. bole try sis. sy pon xbole zincofer ke iberet. bau tu buat nk muntah. xlalu nk muntah2 sbb kena keje.

2y ago

tula mybe rate farmasi hrga gitu stengah tmpt, sy pon mlas nk cri kemana tnya farmasi area tmpt keje tros beli. hehe

sy serik makan zincofer ni... muntah ja kerja.. sampai lembik.. nasib doctor tukar ubat kelada iberet... ni nk masuk 18w..dia buat semula makan iberet nk muntah plk.. sblm ni berminggu minggu ok ja... 😅

ini mmg ramai lepas makan terasa nak muntah. di farmasi ada pelbagai pilihan lain seperti obimin, obimin pluz, sangobion, iberet dll. boleh consult dgn dr atau pharmacist untuk buat pilihan terbaik

sama la kita ..mula² makan okay ..lama² rasa nak muntahhh .. Nak tanya bila awak makan ubat ni ..folid asid amalkan jugk ke or xyah ..doc soh sy makan ubat tambah darah ni selang shari ..

2y ago

klu sy ambik yg Maltofer yg kunyah perisa coklat Sb dia ada folic asid sekali

zincofer tu bau dia MashaAllah 😅 sy akn mkn dgn air manis. mcm milo or susu. lepas telan ubat tu,sy akan mkn kudapan. mcm kurma or buah prune. utk elak rasa xbest dlm tekak nnti. cuba try

sis dulu masa first pregnancy sy pun kena makan ni, tp nurse ajar telan ubat ni dgn air oren or air apa yg masam masam. lepastu okat je boleh telan walaupun after taste dia tu masih rasa

haritu nurse cakap kat saya , kalau nak kurangkan rasa nak muntah awak cuba makan ubat tuh dengan air yg masam. saya cuba makan dengan air oren memang menjadi , kurang rasa nak muntah.

sama juga,bila makan terus muntah dan jadi pening...dah dua kali tukar ubat...bila dktor tanya ada alahan ubat atau tak..saya bagitau xboleh mkn yg nie..dktor tukar ubat yg 4 jenis tu..

2y ago

ok wak . semoga dipermudahkan ursan kite 🥰🥰🥰

saya dulu pun mkn zincofer,mkn sat pastu muntah.. p klinik tnya doktor minta tukar ubt paling bagus UTK tambah drh.. doktor bagi iberet folic, Alhamdulillah dh ok..hb pun cantik

sy pulak tak bole nakk telan obimin , lepas makan jer rase nak muntah sakit kepala smpai sejuk2 badan , tpy pakse jugak telan , lepas telan cepat2 bubuh minyak angin 😅

2y ago

senang kn ctew kn . hehehe . ok wak . semoga dipermudahkan ursan kite 🥰🥰🥰