suka maggi

Assalamualaikum .. siapa mcm saya suka mkn maggi? Kadang² tiap² hari nk maggi,xbole klaw xmkn maggi,benda lain ad tapi maggi jugak jadi pilihan .. #19w

7 Balas

Waalaikumussalam sis. Saya pun masa pregnant makan Maggi. Sebab terigin sangat. Tapi tak tiap hari. Saya Google juga effect buruk Maggi ni. Rasa sayang kat baby yg kuat automatic buat saya tak rasa nak makan Maggi selalu. Walaupun teringin. Kesian baby sebab Maggi tu kurang khasiat, ada msg dan lilin pada mee Maggi. Kalau sis nak juga makan Maggi, rendam dulu mee nya untuk tanggalkan lilin, lepas tu tukar air lain. Perencah dia pun jgn masuk semua. Kalau buat perencah sendiri lagi bagus. Apa2 pun saya doakan sis semoga dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻💕

Wasalam.. sy pn tgh alami.. wlpn tk byk khasiat.. hahaha.. akk ipar sy nurse dia ckap tkpela jnji ada bnda masuk kt perut.. just bfore tu masak maggie tu jgn masuk perencah.. air ptama tu tos then air kedua bru msukkn prencah sbb nk kasi buang wax.. wallahualam.. nk nmpk khasiat ltk la ikan ke ayam ke daging ke meatball n sayur telur hahaha

Sis cuba kurangkan, jgn mkn setiap hari. Maggie tak berkhasiat utk mummy and baby.. Cuba makan buah-buahan.

saya pun. hari2 nk megi tomyam. try limit 2 bungkus seminggu. atau distractkan diri mkn benda lain 😂😂

klu bleh elakkam sis.. klu kerap pn mmg xbgs..

Me to sy pun suka sgt emm

Jangan kerap tau mommy