Buasir sebelum bersalin

Assalamualaikum semua...nak tnya ada tak mommy² yg ada pengalaman buasir sblm bersalin?mcm mana nak rawat ye?

11 Balas

skg saya pun tgh alami buasir, trimester kedua. pergi kk, dr bg ubat sapu. tp ubat sapu tu pun xkurangkan rasa berdenyut dengan rasa perit. suami pergi klinik, tanya kat diorang ubat terbaik buasir utk ibu mengandung. pihak farmasi tak bg ubat makan, diorang bg ubat sapu yg jenis ada corong tembak ke bontot terus. yg beli kat farmasi mmg berkurang rasa sakit. sbb ubat sapu tu bg rasa kebas sikit. cuba guna proctosedyl ointment.

3mo ago

baik....terima kasih awak😊