Baby tak buang air besar 2 hari..pakai susu dutch baby..full fm..baby 2 bulan lebih

Assalamualaikum semua..maaf bertanya..anak saya berusia 2 bulan lebih..sejak masuk 2 bulan nie..baby saya kadang2 2 hari sekali berak..kadang2 sehari sekali berak...perut jarang kembung..ada kentut..sendawa pon ada..dia tak muntah..adalah normal?najis pon tak keras..lembik sahaja..normal ke?apa patut saya buat untuk baby kerao bunag air besar ya?dah pernah tanya doktor..doktor kata normal sahaja ..kalau tak normal baby muntahkan balik susu..perut keras dan tak berak...#bantusharing #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

Waalaikumussalam. Kerap urut ILU pada perut dan senam kayuhan kaki anak ya.