Gugur tp tak ada rsa sakit. Darah keluar hari pertama shj. Scan kt klinik Dr. Ckp jantung baby xda

Assalamualaikum semua. Sy prgnt masuk 10w. Dah 2 kali scan sblum nie nmpak baby dan jantung semua okay. Tp tiba2 ptg smlm sy rsa ada someting keluar. Then sy check dekat toilet tgk ada darah dekat seluar dan darah brketul besar jgk lah keluar 3 ketul. Tp sy langsung xda rsa sakit. Then sy terus ke klinik doctor scan tgk jatung baby dahh xda. So doktor suruh sy tggu selama 2minggu utk janin luruh sndri. Skiranya xturun habis, doktor suruh sy datang utk cuci.. Tp smpai hari nie darah sy xturun lasung dan sy jgk xda rsa sakit. Apa ptt sy buat.. adakah sy ptt tunggu atau terus pergi cuci.. Sy sedih sgt2 sbb ini kehamilan sy yg kedua..😔 yg pertama sy gugur pda usia 8minggu.. masa kandung prtama sy bleeding teruk dan sgt sakit. Doktor ckp rahim sy tak kuat dan sy kene mkn ubat kuatkan rahim. Tp lepas mkn ubat kuat rahim masih kandung sy xdpt brtahan.. Selepas 2 bulan sy pregnant lgi, dan sy mkn ubat kuatkan rahim drpd awal kandungan atas nasihat doktor tp masih lgi kandungan sy xdpt survived. Ada x yg ada pengalaman mcm sy.? Dan apa yg ptt sy buat skg.?

1 Balas

Sy pun pilih untuk tunggu jatuh sendiri. Cuba banyakkan minum air dan makan makanan yg seimbang. Kadang dia bleeding juga nanti tapi kalau memang langsung takde, boleh refer doktor semula.