Kerap pedih perut dan berangin.

Assalamualaikum. Hi semua. Sy baru 5 mggu hamil and lately ni kerap rasa pedih perut and berangin. Saya berpuasa mcm biasa sebab nak makan pun tgh tak berapa selera. Tapi itu lah, rasa pedih perut tu kerap dtg walaupun sy baru je lepas berbuka @ bersahur. Soalan sy.. Adakah ini normal, bermakna perut lapar dan perlu makan? Makanan @ cara apakah yg boleh sy cuba utk atasi rasa pedih perut ni? #pleasehelp #firstmom

16 Balas

saya pon 5minggu. sama la mcm awak. awal pagi perut mmg da start pedih. saya mmg akn terus berbuka. stiap hari sahur dn cuba puasa, tapi mmg akan pedih perut sbb lapar. so saya xberani teruskn puasa sbb baru lgi kn. and mmg perut akn pedih and lapar stiap 2jam saya perasan. saya mmg makan and minum susu/jus. mmg kena kerap makan tpi portion sikit sbb xnak bloating. berangin pon sama, lewat makan dan trlebih makan mmg akn rasa berangin je perut .mmg pregnant mcm tu kot 😅