Kerap pedih perut dan berangin.

Assalamualaikum. Hi semua. Sy baru 5 mggu hamil and lately ni kerap rasa pedih perut and berangin. Saya berpuasa mcm biasa sebab nak makan pun tgh tak berapa selera. Tapi itu lah, rasa pedih perut tu kerap dtg walaupun sy baru je lepas berbuka @ bersahur. Soalan sy.. Adakah ini normal, bermakna perut lapar dan perlu makan? Makanan @ cara apakah yg boleh sy cuba utk atasi rasa pedih perut ni? #pleasehelp #firstmom

16 Balas

sama lah. msa pregnant ni mmg senang kena gastric. nk kurangkn rsa sakit tu kna mkn kerap tpi sikit2 pun okay, kira mcm x leh biar perut kosong lama2. klu sakit sngt boleh amik ubat syrup mmt ni, ni selamat utk pregnant.