Air ketuban

Hi Assalamualaikum semua. Sy 24w now and baru lepas scan. sy tgk air ketuban sy now da 22cm which is masih normal tp da paras max. sy nk tya mommy semua, how nk buat utk jgn bg air ketuban kita terlebih? sy risau if air ketuban terlebih, risau baby lemas. so now sy mcm nk berjaga2. ada nasihat atau tips ke? terima kasih sharing. #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

saya haritu pun ada buat research pasal ni , now 31w air ketuban 19cm . tp doc tak ckp apa² . saya ada baca bacaan normal 8-20 . so saya pun berjaga jaga . banyak saya cari dkt fb google takde cara nak kurangkan ketuban tp banyak yg suggest kurangkan benda manis . sbb selalu yg air ketuban banyak nie yg ada gdm . saya takde gdm . tp ada yg ckp makin nak bersalin air ketuban tu akan makin kurang . saya sendiri pun tak pasti .