Naik flight 27 week - 28 week

Assalamualaikum semua. Sekarang saya 13week.Saya nak tanya , kalau naik flight 27-28 week kena ada surat doktor kan. Surat doktor sah dalam tempoh 30 hari kan? Jadinya saya boleh beli tiket awal atau semasa 27-28week baru beli tiket ? Saya dan suami plan nk balik gawai. Tak sangka Allah bagi rezeki ada baby jadi takut lah jadi apa2. Saya pregnant kali yang kedua. Yang pertama gugur. Jadi takut nak rasa kehilangan tu lagi.#firstmom #ingintahu #firstbaby

1 Balas

boleh beli tiket awal tapi seminggu dua sebelum flight tu pergi jumpa doktor untuk dptkan surat

1y ago

Semak polisi syarikat penerbangan. Biasanya hingga week 32 perlu sign pregnancy declaration, tdk perlu surat doc. Surat doc hanya perlu bila week 32. Apa2 pun puan minta nasihat doctor dulu sebab pernah keguguran sekali