12 week keluar keputihan bercampur darah normal ke tidak?

assalamualaikum semua, saya preggy 12w5d nak tanya normal ke ada keluar keputihan bercampur darah?

14 Balas

Hmm saya spotting sepanjang pregnancy esp bila saya lasak sikit. Mmg kena ke klinik everytime spotting. Kdg2 GBS pun boleh cause spotting & keputihan. Better refer doc je terus, biar overthink drpd menyesal tak buat apa2 🤍

tak normal sis bila ada spotting atau pendarahan masa preggy. Cepat2 kena jumpa doc. Semoga sis dan kandungan sihat2 sahaja. Amiin🤲🤲

Tak normal ya Pn. Segera ke klinik or hosp risau ancaman keguguran. Klu btl ancaman keguguran dr akan bagi ubat kuat rahim

X normal puan, cepat p hospital minta advice n opinion dr doc. Just be aware dgn simptom2 yg ada darah ni.

gie hospital utk check up doc..risau kgguran atau kndungan luar rahim pn blh jdi jgk..

Tak normal. Any spotting coklat/ pink/ merah adalah ancaman keguguran. Cepat2 jumpa dr ya. Tc

Kalu ada darah lebih baik sis pergi check up klinik. Semoga dipermudahkan urusan sis ❤️

terimakasih semua untuk jawapan persoalan saya. saya terus ke klinik untuk checkup 🫰🏼

sya pernah bgtu jga keluar spotting , sebab ad luka calar sikit pada pangkal rahim.

Mcm sye kguguran 2bln ++..kluar coklat²..terus ke hospital..

1y ago

dua2 tanda ni darah coklat atau darah fresh boleh lead kepada keguguran. Skg yg awk boleh buat adalah makan ubat kuatkan rahim tu dan bedrest. bedrest ni maksudnya jgn buat apa2 kerja even berjalan byk. just bedrest jalan apabila awk nak makan, mandi or solat je. awk kena bedrest sampailah darah coklat tu hilang or x kluar lg.. semoga dipermudahkan semuanya ye