18 weeks 3days

assalamualaikum semua, saya nak tnye , mase 18 weeks ke bwah selalu sy nampk baby timbul means ketulan la kt perut walaupun xrasa pergerakan lagi & now da masuk 18 weeks nak nampak dia timbul susah sgt. gosok2 perut kejap rse keras kejap xrse. normal ke ? atau pon sebb perut da mmbsr jd xdpt rasa baby? risau juga mula2 dpt rasa baby sekrg gsok perut ssh nk dpt rse ? jgn kecam, saya hanya bertanya .. ada yg pernah mcm saya? #firstbaby

1 Balas

Biasanya mmg tak rs timbul tu. Most people tak rs. Masuk 17weeks ke atas jd gerakan biasa dh. Maybe sbb tu awk rs mcm benda tu hilang tiba2. Sy ms 1st pregnant xpernah rs ketul tu. Terus rs gerakan mcm butterfly ms 17w. Ms 2nd pregnant rs ketul tu ms 14w.

5y ago

ooo, terima kasih sis jawab soalan sy 😊