Buaian bayi

Assalamualaikum semua. Saya nak meluah dan bertanya. Anak saya baru 1bulan 18hari. Saya selalu tidurkan anak atas katil, kat bawah je. Bila saya nak mandi atau makan masa baby nangis saya minta mak jagakan. Mak saya takboleh tngok baby nangis. Terus dia masukkan baby dalam buaian. Saya bnyak kali melarang n kadang sampai saya buat muka masam pun mak tetap suka masukkan baby dalam buai. Sekarang baby nak tido dalam buaian je. Saya risau baby terkena 'shaking sindrom'. Takpe ke kalau baby tido buai. Saya sedih sangat.#seriusnanya #ingintahu #firstmom

20 Balas

mula2 pn sye x nk bg anak tdo buai.. tp lps 2-3 bln, anak jd susah nk tdo.. x larat nk dodoi n tdokn atas bdn.. last2 buai je.. alhamdulillah ok.. klu buai elok2 ok je sis.. ada 'cara' terjadi nye shaking syndrome.. klu kte pegg baby smbil goncang2 lg high chance nk dpt shaking syndrome tu dr msukkn dlm buai..

12mo ago

paham, tq farah sudi Komen

saya pn ada tgok mak saya jaga kakak ipar.. baby nangis sbb nk menyusu.. tgh menyusu, mak saya masuk dlm bilik.. tgok baby, kenapa dgn baby.. mcm x ada privacy.. nnti giliran saya plak berpantang.. x tau la mcm mna..

12mo ago

ujian untk kita juga kan.. tq sudi komen ❤️

MCM sye Lum dalam hari lagi,sye dah masukkan bby dlm buaian.. alhamdulillah..sekarang dah 1y3m...tak nak tido buaian lagi.tido bawah pulak..mse dlm hari -12buln..sye ajar bby tido bawah n tido buaian...ok je..

terima kasih semua yg bagi pendapat, alhamdulillah lepas baca satu satu komen saya rasa lega. semua teguran lembut je. saya dah tak risau dah nak letak baby dalam buai, terima kasih semua ❤️

12mo ago

bgus soalan ni..mmbantu bakal first mom;)

Kalau anak masa pantang saya pun tak berani masukkan dalam buaian. Cuba cakap elok² dengan ibu, kalau masuk buai pun tak semesti baby akan diam.

12mo ago

insya Allah saya slowtalk dgn mak nanti.. tq komen 💖

InsyaAllah xde ape... Jgn isau... Anak sy smpai 1 tahun lebih tdo buai... Skrg tdo bwh... Alhamdulillah okayy jee...

12mo ago

alhamdulillah, tq sudi komen ❤️

insyaAllah .xd ape²..ank saye tdo buai lpas pntg..bile 6bln die xnk buai dh .tdo bwh je

Xde masalah.. jgn risau.. inshaAllah baby ok

12mo ago

alhamdulillah tq awak

anak sy 2 org tdo buai

Buang kn je buaian tu