Baby 7 bulan susah makan

Assalamualaikum semua. Saya buntu sekarang. Masa anak saya 6 bulan dia berselera makan. Saya bagi makan sambil tengok didi. Sejak masuk 7 bulan lebih ni saya cuba bagi makan tanpa tengok didi. Agak susah nak makan, kena acan dulu baru nak buka mulut. Tapi saya tetap nak cuba supy dia tak bergantung dengan krtun untuk makan. Kemudian, minggu lepas saya tukar menu anak. Kalau sebelum ni hanya 1 menu dalm setiap hidangan contoh nasi + brokoli, nasi + carrot, nasi + labu dan sebagainya. Saya buat siap siap untuk beberapa hari dan frozenkan. Tapi baru ni saya tukar. Saya masak setiap kali dia nak makan dan saya campurkan beberapa bahan dalam satu menu. Nasi + carrot + sawi + ayam + serbuk bilis (buat sendiri) dan titiskan sikit minyak. Saya blend kasar sikit dari yang biasa. Nampk gaya dia tak suka makan. Taknak buka mulut pun. Makan kena paksa 😭 susah betul nak bagi makn sekarang. Apa yang tak kena? Tolong saya, 2 3 hari dah susah hati dia taknak makan. Sebelum ni berselera je.. Please please shre knowledge mommies 🙏🏻

1 Balas

hi sis. cuba try menu best ni pulak https://my.theasianparent.com/resipi-makanan-bayi

1y ago

Thank you sis 🙏🏻