UPT samar selepas beberapa jam dikira positif atau negatif ?

Assalamualaikum semua 😊 period sy dah lewat 23 hari , sy cuba test UPT tetapi negatif selepas beberapa jam sy nk buang UPT tu tetapi ada 2 line tetapi agak samar . Dah 5x sy test UPT tetapi semuanya ada 2 liner tetapi samar . Nk kira macam mana ye ? #Ttc10Months

UPT samar selepas beberapa jam dikira positif atau negatif ?
38 Balas

invalid awak. upt hanya valid 5-10minit after test. test lagi seleas 48j. hcg meningkat setiap 48j. if awak pregnant upt awak akan makin terang

sy pernah tgk kt yt ... kita tk blh nk check pkai tu je kne g klinik blh tgk irwansyah n isteri pnye yt sembang pasal bnde nie

kalau upt samar macam ni, saya was was sikit. sebab kalau dibiarkan lama lama, result dia mungkin tak betul dah 😟

Saya mula mula pun samar samar juga , so saya decide tukat upt pakai clearblue . Jelas nampak saya positif pregnant

saya pun dalam dilema😂ttc 6month harap2 bulan 10 sngkutlahh..nk dapatkan anak no 4 ni agak sukar kali ini...

positive.. saya hari tu pun macam ni juga.. sekali cek sebab nak ambil vaksin.. positive pula daaa... syukur

Hi sama mcm saya.. sebenarnya positive.. boleh check kat clinic.. skrg i dah masuk 8 bulan.. good luck sis..

Sis baca kertas manual tu x.. hampir semua manual suruh baca result dalam 10min.. bacaan lepas2 tu x valid

try upt lain sis ..sy pun mcm tu jgk.. upt jnis ni mamng beberapa jam akn naik invap line

3y ago

bukan invap tapi evap ...

try yg clear blue .. sy memula samar tp bli yg clear blue tu trus detect 😉