19 weeks pregnant

Assalamualaikum semua. Nk tanya, normal ke 19 weeks sy tak dapat rasa lg gerakan baby. Risau la pulak. Sy pregnant anak first dan tubuh sy agaj berisi sikit. Perut pun tak nampak mana lg. #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #firstmom

20 Balas

normal awak. biasanya 24w ke atas tu mmg dah konfem rasa gerak kuat. kalau 20w ke bawah ni kdg2 dia gerak tp kita yg confuse tu baby gerak ke perut kita yg berangin 🤣 lagi2 awak kata awak 1st time kan so maybe awak keliru lagi nk rasa gerak baby.

2y ago

bethollll sangat

Normal sis . Kalau 19 weeks mostly akan rasa perut selalu bloated je . Tak selesa macam masuk angin . Nanti dah 24 weeks ke atas boleh rasa dia bergendang gendut dalam perut . 😂

2y ago

kadang tendangan dia tak boleh bawak bincang 🤣 skrg dah 36weeks

sama laa 19weeks, sy yg kurus kering pon tak rasa lg gerakkn 😅 Tinggi sy 168cm berat 60kg. perut sy pon tak nmpk cam org preggy. sabar yaa sis 🥰

kalau orng yang jenis berisi memang lambat nak rasa , saya pregnant anak sulung rasa masa dah nak masuk 5/6bulan keatas gitu lahh ..

sya 25w ni bru dpt rasa tendangan bby. bdn besar memg agak sukar utk rasa tendangan si manja. nnti dh bby besar dpt la rasa mcm sya skrg.

insyaallah normal,sy ank slung dlu 20w bru rsa gerakkan baby...skrg hamil ank kedua 31w,msa 18w dh rsa gerakkan baby...

sy 21 week baru rase. tu pn halus. mcm jentik2 cuit2 je. tu pn nurse tnye baru sy rase betul ke tu dia .. hihi..

2y ago

sama 21 week rsa mcm jntik² je dh msuk 25 week bru rsa mnendang

ank first biasanye lambat sikit nk rasa gerakan.. nk nampak besar tunggu 9 bulan sis hehe...

Saya badan berisi 22 weeks baru rasa gerak gerak sikit. Now dah 23 weeks dah rasa banyak😍