Darah nifas berapa hari ..

assalamualaikum semua nak tanya hari ni dah ke hari 58 berpantang dah keluar hujung hujung yang keluar hijau kuning tu .. lepas tu nak tanya hari ke 44 dah keluar darah lepas tu ni keluar hijau kuning lagii .. adakah darah nifas tak habis lagi atau hari yang lepas 44 tu di kira darah period ye .. #ingintahu #firstmom #pleasehelp

2 Balas

https://muftiwp.gov.my/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/4909-al-kafi-1815-hukum-darah-nifas-yang-keluar-melebihi-tempoh-60-hari Dalam islam 60 hari max. Kalau kuning macam nak habis period tu bersambung dengan masa awal nifas tu masih dikira nifas. Tapi kalau hari ke 44 dah kering (putih), hari ke 58 darah, tu dikira haid.

tempoh nifas paling lama menurut islam 60 hari..

2y ago

ouhh maknanya tu masih darah nifas yee siss .. kalau dah 60 hari masih ada kuning hijau tu macam mana yee sis .. hee maaf tanya banyak sebb tak tau