nak tips hilangkan

assalamualaikum , semua ... Mummy semua pernah tidak anak terjadi macam ne .? kepala gatal . lepas tu berkarak macam tu . siapa yangn pernah share sikit macam mana nak hilangkan .

nak tips hilangkan
14 Balas

Sama macam anak saya tapi dah hilang dah. Saya guna Cetaphil shampoo. Shampoo rambut anak, lepastu sikat pakai sikat kutu. Shampoo 2x seminggu pun ok. Lepas tu bilas, letak minyak kelapa. Urut perlahan2 kawasan kerak. Biarkan sampai Mandi petang. Bilas pakai air biasa, Tak perlu shampoo, then keringkan sapu minyak and sikat. Ulang sampai elok.

Biasa ni kerak kat kepala..akak klu buat sekali je terus ilang..letak minyak baby oil biarkan sejekap nti kerak tu kembang sikatkan pakai sikit nipis org panggil sikat kutu tu..buat pelan2

Pakaikan baby oil or tropika baby hair hari2. Bila baby tido perlahan2 buang kerak tue. Ambil masa sebenarnya dan kena sabar. Kalau biar kadang2 dia tak keluar sendiri.

Macam saya, saya sapu baby oil kat kepala baby dan kikis perlahan2 dengan sikat. Alhamdulillah, dah takde.

Cuba ltk baby oil kt tmpt berkerak tu... Tunggu kerak tu kembang br sikat.... Mudah tanggal

Bg sapu dgn minyak kelapa tiap ari lps mndi..InshaAllah karak tue perlahan2 akan hilang..

Ltk minyk pstu kikis slow... Pkai sikt nipis... Ank sy pon cmtu jgk

time mandikan baby garu lembut pd kepala lama2 sikit

Letak limau.. Ikut la limau kasturi, purut or nipis

saya sapu minyak kepala dara. Alhamdullilah serasi