waitingfor1year

Assalamualaikum semua mommies Disini mesti ade yg mungkin belum dikurniakan zuriat atau lain2 kan selain yg pregnant ni? sy nak share sikit pengalaman sy selame setahun menanti. Kite kawin kan, semua nak anak cepat, sape yg taknak kan? Selame setahun sy kawin tak jugak pregnant, Ya Allah perasaan bile dtg period tu mmg lain lah kan dari before kawin. Sedih, kecewa semua adelah. Allah je yg thu perasaan mase tu. Nasib baik husband pujuk, "sabarlah syg, nanti inshaa Allah ade, nanti kite cube lg ye". Sy cube happykan diri sy balik. Xnk terlalu pk pasal anak. Yelah kan, sy ni kire bru jgk kawin, buknnye dah 5 6 thun keatas. Long story short, sebulan lebih before pregnant, sy beli Jus Mamariam dan amalkan pagi dan malam. tp klau balik rumh mertua tu kdg2 lupe nak bawak. adelah skip sikit2. Lg satu, klau berdoa tu, bglah specific yee. contohnye "Ya Allah berilah aku zuriat secepat mungkin, kalau boleh bulan ni jgk". Haa specific kan permintaan tu. alhamdulillah, mse hari sy cek upt tu, sy mmg xpk pnjg, trus je cek. Positif masyaAllah. and now dah 6w3d pregnant. Tp blom pegi check kt klinik. So itu saje. Pd yg msih blom lg ad isi tu, sabarlah.Bykkan berdoa ye. Kene ikhtiar jgk. Semoge dpt nembantu.

2 Balas

Macam mana sis kira kandungan baby berapa week.. sy hampir 2 thun kawin tapi setiap kali check upt kecewa.. tapi sy x putus2 doa dan banyak berhabis duit utk mkn apa2 suplemen

5y ago

Sy download apps. Mmg btol2 ikut kitaran haid sy. Sbb haid sy mmg teratur, tu yg pelik ttbe sehari lmbt. Tu pgi2 trus check tu.

alhamdulillah,aturan tuhan itu sgt indah. jika kita bersabar,in sha Allah lebih kita terima rezekinya. tahniah puan.