ikan patin masak tempoyak

Assalamualaikum semua ibu²..saya teringin sgt nak makan ikan patin masak tempoyak..tp saya was²..takut effect baby ke..org kata makan durian buat baby panas..lgpn saya baru 15 minggu..saya dalam dilema ni..tolong saya..

10 Balas

Sy orang pahang sis kalau ta jamah patin poyok dlm sebuln ta senang duduk rasanya..alhamdulillah baby sihat..smbal poyok hri2 pula..sbb mak mertua ckp dlm pantang tak leh mkn ikn patin kan..inshaAllah kalau sis was2 rasa lah sikit buat lepas ngidam..

4y ago

Hehe mkn je sis inshaAllah..tapi minum air masak banyak tau lepas tuh..bg neutralkan balik..buat lepas ngidam..

Sy kalau boleh setiap minggu nak makan tapi yelah kena berpada2 😅 makan pun selalu share dgn suami sbb dia pun suka nau ler ikan patin masak tempoyak huhu

Boleh makan ja sis tapi beringat2 masa makan. Saya makan durian masa pregnant, alhamdulillah tak ada apa. Cuma banyak kan minum air lepas makan.

saya makan smua bukan ikan patin tempoyak je..durian pun..alhamdulillah xde pape dr ank sulung lg cmtu..skrg dh ank ke3 15week...

Boleh je makan tempoyak.. Lgi pon bkn bnyk pon letak tempoyak dlm tu..

Patin tempoyak tu nikmat dunia sis.. jgn lepaskan yum2

Alhamdulillah, saya makan ritu baby lahir dengan selamat

Durian yg dh jd mskan tk pa sis,jgn durian yg fresh tu

4y ago

Dh preggy memang pn bnda yg kita tk suka jd nk mkn,is normal

Boleh makan, bersederhana dalam apa jua ❤️

4y ago

Yelakn..Sekadar nak lpskan rasa teringin tu ape salahnya..cume Dy risaukan baby je

Boleh je.. Mkn slagi bole mkn.