Anak kurang selera makan

Assalamualaikum semua. Ada tips atau mwnu tak utk tambah selera makan anak. Anak saya baru masuk 1 tahun. Kurang makan. Asyik nak main ja. Susah hati plak. Berat 9bulan -1 tahun naik 500g je

3 Balas

Anak saya pun berat prob. Dah jumpa pakar, dia suggest makan sehari tu atleast 4-5x sehari termasuk snacking. Main meals kena complete. (Carbs, protein, fiber). Intake buah pun kena ada. Breakfast jangan skip. Cuba perhati dia suka makan apa. Anak saya suka makanan bersup, goreng. Buah memang dia sapu semua. So dari situ, saya olahkan menu. Kadang2 dia ada juga reject. Memang kena banyak try & error.

bmi ok?

Bmi okay tak?

2y ago

Ohh yekee. Maaf tanya anak awak ada jadual makan tak?