Duphaston makan selepas atau sebelum makan ?

Assalamualaikum . semalam sy baru jumpa doktor pakar. Dan dia bagi ubat duphaston. Dia bagi tau makan 2 kali sehari je .. Lupa nak tanya doktor.. Ubat ni kene makan sebelum atau selepas makan.. ?

4 Balas

2x sehari tu, pagi ambik sebijik & ptg ambik sebijik sebelum makan (1 jam sebelum makan) kalau dah makan tunggu dlm 2 jam baru makan

3w ago

ouhh yeke . sy ambik lepas makan tapi sy jarakkn sejam jee. pastu sy makan malam sebelum tido. ke memng kene ambik petang jugak ? ..

Selepas makan sis..ini obat kuatkan rahim

3w ago

oky sis . tq 😊

eloknya lepas makan,sis ada bleeding ke

3w ago

ada keradangan sikit. tapi lepas makan ubat kuat rahim alhamdulillah dah kurang sikit .

tak kisah

3w ago

tq sis 👍