Terlupa makan folic acid

Assalamualaikum, sekarang kandungan dh masuk 10minggu, tp kdg kdg sy selalu terlupa nak mkn folic acid, kdg sehari-dua terlupa, sy start mkn lepas tau dh ada isi masa 4minggu.. Rasanya ada masalah tak? Risau pulak sy? dan sampai berapa minggu ye folic acid ni kena mkn?

7 Balas

hi. sy nak tanya. ada kesan ke sampingan ke pada baby awak tk makan folic acid

3y ago

Folic acid penting untuk baby.. Ini untuk mengelakkan neural tube defect pd baby sbb tu pengambilan folic acid ditekankan sebaik shja kita start plan nak pregnant.. Jgn skip folic acid, kesian baby..