Firstmom nak tanya pasal najis baby 1bulan

Assalamualaikum sebelum tu saya minta maaf gmbar najis baby,Adakah normal najis baby begini kadang tu kalau baby meneran muka sampai merah" kesian juga😔,baby susu badan sahaja#ingintahu

Firstmom nak tanya pasal najis baby 1bulan
2 Balas

Kalau susu badan je klau hijau2 ni means baby dpt foremilk (susu awalan yg cair kandungan lemak rendah) lebih, dia xbnyak dpt hindmilk (susu pekat dngan kandungan lemak tinggi). Sis try bagi baby minum 1 payudara smpai btul2 kosong baru beralih ke payudara sblah lagi. Sbab baby xdpt hindmilk lebih ni. More to foremilk je..

10mo ago

ohh iyakah patutlah biasa saya bagi susu kejap je lepas tu tukar sebelah, Alhamdulillah baru tahu terima kasih🥰

normal sis.