Slight bleeding bercampur dengan vaginal mucus.

Assalamualaikum, saya pregnant 27 weeks, minggu lalu admit hospital sebab lendir bercampur dengan darah. Tapi takda sign contraction, tak heavy bleeding, baby pulse normal, movement normal. Darah sedikit campur dengan lendir sahaja. Admit hospital doc kata Erosion Cervic. Dah discaj pun masih ada lagi darah bercampur dgn lendir. Nak tanya mommies sekalian, ada yang pernah mengalami situasi yang sama? Baby premature ke atau cukup bulan?

4 Balas

Sy ade buat hvs bru2 ni sebb kncing kotor n ade dscharge.. Blik tu ade spotting darah.. Nurse kate kalau darah mngalir bru dtg hspital blik.. Tapi risau jgk.. Stiap masa check kat toilet ade ke x.. Die kluar kalau time nk buang air besar. Lpas tu xdek da kat panties.. Tkt pulak nk berak.. 😩

Wassalam dear... Sy pernah kne mser anak 1st.. Mse tu kandungan baru 7bln... Kne admit jgak, dokter cek, dokter pakar cek.. Last2 x tau punca dy sbb apa.. N dy bg balik.. Dy just ckp klu fresh blood yg kluar, or air mcm air kncing mgalir, baru dtg hosp.. Alhamdulillah baby ckup bln

Saya pun macam tu sis.start dari 20 weeks.kadang2 akan kluar lendir + darah..dah berapa kali check hospital..dr kata cervical erosion jugak.sis ada keputihan tak masa pregnant ni?

maaf tanya erosion vervic tu apa ya? kenapa jadi cantu?