Adakah saya pregnant twin?

Hi assalamualaikum saya nk tanya ibu2 dalam ni .. sebelum tu ,ni kandungan yang ke 3.. kiranya ni anak ke 3.. tapi yg ni mcm lain sikit rasa pregnant dia.. saya cepat lapar.. macam mana ya nk ckp .. normal ke lapar yg teruk sangat ? Contoh saya sarapan pukul 9pg.. 9.30 pagi dah lapar balik 😂 tapi saya makan kerap sangat.. saya macam tertanya-tanya saya ni pregnant twin ke 😂 tapi bila saya check up 7 week haritu di swasta, doc scan ada 1 je baby.. alhamdulillah sihat cuma kecik seminggu 🤭 kiranya baru 6 week.. saya ingat nk bukak buku 10 week or 12 week tapi rasa2 kena marah tak kalau saya bawak scan pregnant 6 week ni di KK? Dulu anak2 sebelum ni 3 hari sebelum g KK untuk bukak buku,saya akan ke swasta UTK scan & confirm pregnancy.. saya memg bawak siap2 scan swasta ni ke KK Sebb tak nk urine test (utk confirm pregnant dari KK) 😂 malas nk tunggu lama2 di KK .. ada tak pengalaman ibu2 yg pregnant twin? Saya takde keturunan twin tapi teringin twin ,mana tahu tiba2 rezeki pregnant twin kan 😂 tapi tak mungkin lah kan Sebb scan 1 je baby.. syukur Alhamdulillah dia sihat.. cumanya pelik saya lapar tahap teruk sangat .. muntah2 tak sangat cuma rasa mual je ,tak boleh tgok makanan & pening kepala dari pagi sampai malam tapi xde lah teruk .. malam je saya tak tahan pening kepala teruk sangat... Dan saya cepat mengah & letih ,risau pulak masa bukak buku tu berat sangat pulak nanti misi bising2 setiap month berat naik banyak ..#ingintahu

Adakah saya pregnant twin?
3 Balas

sya faham apa awak rasa sebb saya pon tgh alami..mmg kuat sgt makan🥺🥺🥺 kejap2 lapar. pastu mmg saya cepat letih dan mengah . wlwpon bru tnduk tak sampai 5 saat ya. lenguh bwh perut bwak sampai semput dan mengah😅 pdahl baru brpa minggu . kdg fkir..kembar ke😅😅 tapi sya xpegi scan lagi.. and sya xda alah .. lagi kuat makan ada. satu lagi kalau nak pening ke sakit kepala atau muntah ke mmg akan jdi belah petang ke malam. itupon kadang kadang😅😅

4mo ago

kan..tpi klw twin alhamdulillah heheeheh😁😁😁

setiap pregnancy tu kan lain2 pengalamannya. kalau nak bukak buku, call kk set appt, nanti kk yang bagi tarikh. sy bukak buku 12w, bawak scan 5w okay je.

sis call kk masa bila ya ? saya dah lupa lah .. masa 2-3 hari sebelum g KK ke ?

4mo ago

once confirm pregnant, terus call kk untuk booking tarikh appt. awak boleh dah call sekarang.