Pregnant twin.

Hi, nak tanya siapa ada pengalaman pregnant baby twin? Saya masa first scan masa 8week kt klinik swasta. Mmg singleton. Nampak baby pun satu je. Tapi masa saya buka buku pink kt kk, doc kk scan lagi sekali dia kata nampak macam twin. Ada ke pernah terjadi, first scan baby singleton. Tiba tiba sebenarnya ada dua. Lama doctor KK tu scan. Sampai dia suruh pergi bilik scan yang scanner nya baru sikit tapi dia masih bagi jawapan yang tak sure. Sebabkan saya pernah scan swasta utk confirm pregnancy tu, saya just bagitahu jela scan kt swasta dia kata satu je. Sbb a bit lama nak tunggu dia bagi jawapan so saya ckp jela doc swasta ckp singleton 😂btw husband ada adik beradik yang kembar. So ada tak mommies yg pregnant twin, memula tak nampam twin nya then lepas lepas tu scan baru nampak.

5 Balas

sama saya, awal2 nak knfemkan prgnant, mmg nampak satu je.. tp bila repeat scan dlm 3 mggu lps tu, doc pun terkejut kata ada dua.. saya lagilah terkejut sbb saya dan husband xde genetik twin pun.. tapi Alhamdulillah Tuhan nak bagi kita terima.. Now 19weeks dah, Alhamdulillah dua2 baby sihat dan sama besar.. dua kantung 1 uri..

5mo ago

Masa week berapa tu sis nampak twin

saya pun Kes sama lastly sebab sejarah pernah ada cyst jadi mmg cyst muncul semula bukan twin .. kandungan sihat Alhamdulillah

saya memula pun sama singleton, kali kedua scan selepas 2 minggu nampak lagi satu kantung.

sy 8 week scan dh nmpak twin ..2uri 2katung

8week tu dah nmpk jantung .. kalau mcm tu twin la

6mo ago

Tp nmpk satu heaetbeat je awak. Cuma doc kk tgk mcm ada dua bby. Tp doc pun tk sure