Tart nenas

Assalamualaikum.. Saya nak tanye bahaya tk if makan tart nenas mase kandungan 33 weeks?? Sebb dh lame sngt2 nk makan tapi takut.. Ade ape2 effect tk #firstbaby #1stimemom

13 Balas

sy time 12week suami beli sbb dia tringin sy plk nmpk tart nenas lpa plk diri sndri pregnant bnyk lak tuh sy mkn nsb baik oky jaa xda ppew...suami plk xda plk tgur jgn mkn😆😆

sy makan masa 5 bulan. da tnya doc dulu utk confirmation. dia ckp blh sbb yg da proses punya tp jgn bnyk nt jd kencing manis pulak😅

xde msalah pun...nk mkn nenas pun boleh...tp bukn mkn sbijik tu sorg...stakat 2-3 ulas pun dh ok...mkn ap2 pun ok, cuma brpada2

boleh je da besar perut...masa awal2 yg hati2 sket bab makan...masa perut da besar da sy makan semua...

Boleh je.. Favourite masa pregnant, mkn nenas buh cili kicap byk2. Nenas bagus utk tmbh darah

Masa saya prengnent habis sebalang saya mkn tart nenas. Maklum la masa tu puasa🤣

bole je xde masalah . sbb da masak/proses . tapi jangan banyk2 manis tu

sy siap mkn nenas .huhuhuhu...jgn mkn nenas x masal shj..to bhya. .

boleh sis.. kalau mkn byk sgt takut gdm plk nanti.. berpada2 mkn..

Makan saja sis nanti minum bnyk air sbb manis