CRAMP BAWAH PERUT

Assalamualaikum saya nak tanya. Saya dah lewat period 12 hari. Saya cek UPT double line. Tapi saya selalu cramp dan sakit bawah kat perut ni. Normal ke? Atau macam mana? Saya belum buat pengesahan di klinik. Apa perlu saya buat? #firstbaby #bantusharing #1stimemom #mommybuntu

CRAMP BAWAH PERUT
18 Balas

setengah org normal,setengah org x normal sis,berdasarkan pengalaman sy dulu,sy refer kt dlm asianparens ni sakit perut dan cramp,ramai cakap biasa n normal,tp rupanya tu tanda bole jd nk gugur...akhirnya sy gugur sis sbb fk normal..jd apa2 pn baik sis pegi jumpa doctor,dan buat pengesahan,bgtau doctor pasal sis sakit perut...doc je yg dpt pastikan...

4y ago

maksud awk,awk da dua kali ke gugur...betul,better kalau sakit perut atau spotting direct jumpa doc sbb lain org,lain pembawakan nya

sy mse awl2 pon mcm tu. pergi klnik mntk nasihat doc . mcm sy,kne kencing kotor. tp doc xbg mkn ubt antibac so tggu baby besar sikit.btw bykkn mnum air masak ya

Normal sis,,fasa rahim nak biasa dgn khdirn janin,,lps nie pi scan kat klinik swasta,,dlm 6 mnggu boleh buka pink,,awal2 nie jaga mkn n bnyk kn berehat

Sy dulu pun mula2 pregnant rasa cramp2 perut. Alhamdulillah dah oke da xlama tu. 6 bulan da skrg. Normal je tp utk kepastian boleh rujuk dr. Tahniah!

Normal lah itusebab emberio melekat d rahim ibu .. aku pun dlu mcm tu mcm mau haid .. rupa rupa nya aku hamil lah dan bru cek setelah 8 minggu

Cramp normal. Sy da masuk ank ketiga tiga tiga ank rase cramp awl2 mmg igt sb sengugut tp check tgk pregnant. If ade kluar darah tu yg risau.

Normal sis.. fasa janin nak membesar tu.. dia rsa x selesa sikit kt perut.. smoga sis n baby sihat n baik2 shja ❤️ tahniahhh

awk kena jaga elok2..jgn kerja berat awal2 ni...sy PON MCM tu jugak..sy pantang..menyapu PON sy xbuat..

it's normal. sy pun macam tu. orang panggil implatation cramping. ada stgh org dia implatation bleeding

saya sebelum tahu preggy pun selalu cramp,angin masuk perut ..chegk upt +ve alhamdulillah