Baby newborn Lambat berak

Assalamualaikum, saya nak tanya normal ke baby baru lahir lambat berak.sbb baby saya dah 24 hari,saya kira² baru beberapa kali saja dia berak..pernah sekali saya kira dekat 10hari baru dia berak .anak saya ni,saya campur susu saya dan susu formula. Harap ada yang dapat jawab ye.terima kasih

2 Balas

ank sy pon mix susu. berak pon jarang, kdg 2 hari sekali, kdg 4 hari sekali. dlm seminggu mesti ade sekali or 2 berak. tp sy pernah tnya nurse kk normal baby berak.brp lama. kalau bf supposedly hari2. kalau mix pula, normal seminggu sekali. kalau dah lebih seminggu better check la. ank sy time dia kuning pon jarang berak, dah 5 hari x berak then sy bwk gi klnik

2mo ago

saya buat senaman kt baby tgk Katt tiktok..doc cakap normal baby kuning dia jadi malas nk berak SBB dia suka tido

byk bf or fm? sbb sy mixed feed pun bby berak hari2..

3mo ago

tulah bby mmg lmbt poo tu yg jaundice dia lmbt turun